Az észtek litvánok lettek
Budapest nem Prága, de hogy lehetne jobb? - írtam egy ilyet mára

Gyalogos Lánchíd, kizöldített Belváros, a Duna partján kétoldalt végigvezetett kerékpár­út. A külvárosokból keleten összekötött HÉV és metró az Örs vezér téren, délen meghosszabbított elővárosi vonalak az Astoriáig, nyugaton pedig természetesen a budaörsi virágpiacig futó négyes metró. Ha csak kis darabjait szedjük össze annak, micsoda városfejlesztési tervek voltak Budapesten az elmúlt tíz-egynéhány évben, könnyedén kezdhetnénk el úgy értekezni róla, mint az elszalasztott lehetőségek városáról.

Persze a helyzet a valóságban nem ennyire egyszerű. Nem volna igaz, ha azt állítaná bárki, hogy az elmúlt huszonkét évben nem történt itt semmi. Abból a szürke, lepusztult, gigantikus lakótelepre emlékeztető valamiből (ami nem is annyira régen volt ez a hely) mostanra egy élhető, otthonos város lett Budapest. De ha azt nézzük, mi minden lehetett volna még, akkor lehet azért sajnálkozni, hogy mi nem valósult meg.

(…)

Budapest szép, de ez nem elég, csinosnak is kell lennie. Hasonló a helyzet, mint amikor az ember beköltözik a házába, aminek az adottságai jók, de otthonossá kell még tenni. Ez a feladat nem kíván sem annyi pénzt, sem olyan erőfeszítéseket, mint ha az alapoktól kellene felépíteni az egészet, ám még így is mindkettőből elég sokat igényel. (…)

Ahhoz pedig, hogy idecsalják a vendégeket, és használhassák a pénzüket a város fejlesztésére, sok-sok apróságba kellene beruházni. Nem csak a nagy dolgokra kell itt gondolni. Kevés aranyosabb látvány van például a városban a Deák téri autó alakú biciklitárolónál, vagy épp alig lehet kedvesebb turistaemlék a mindenütt ugyanolyan képeslapok helyett, mint a Szabadság-szobor alakú sörnyitó. Alig kerülnek ezek valamibe a nagy beruházásokhoz képest. Mégis ezeket nézik meg, ezeket viszik haza, ezekről jut majd mindig eszébe az itt járóknak Budapest, és az ilyen kicsi szépségek miatt jöhetnek majd ide újra. Erre bátran lehetne költeni.

Csak épp kell egy egységes kép. Döntsék el, milyen brandet építenének Budapestnek, és azt vigyék végig. Ha négyes metrót szeretnének, ne szóljon közbe a politikai változás. Ha romkocsmákat, akkor egyezzenek meg a környéken lakókkal, hogy ne lehessen ellehetetleníteni a tervet. Ha kitalálják, hogy nagy közlekedési projektek jönnének, akkor nézzék meg, mennyi pénz van rá, és tucatnyi ötlet közbeszédbe dobása helyett válasszanak ki egyet-kettőt, de valósítsák is meg azokat. Ha kerékpáros várost akarnak, akkor kezdjenek valamit a Rákóczi úttal és a rakpartokkal. Nem kellenének nagy összegek a fejlődéshez, csak egység és koncepció. Egyelőre mindkettőből csak egy kevés van.

…és tovább…

  1. sztivan posted this
Blog comments powered by Disqus